Det israeliska tänkandet....

Reaktionerna blev starka världen över när Knessetledamoten Miri Regev i maj sa att de afrikanska invandrarna i Israel var som "cancer i nationens kropp".

Men när Israeli Democracy Institute (IDI) ställde frågan i en attitydundersökning visar det sig att Regev har stöd i landet. 52 procent av de svarande säger att de instämmer i Miri Regevs beskrivning av de afrikanska invandrarna. Dessutom säger mer än en tredjedel att de har förståelse för att invånarna i södra Tel Aviv går till attack och använder våld mot afrikanska invandrare, uppger Times of Israel.

En klar majoritet säger sig också störas av att utländska arbetare från Ghana, Nigeria, Sudan, Eritrea och Palestina medan det finns en högre tolerans mot personer från till exempel Sydamerika, Östeuropa och Thailand.

Samtidigt går Israels inrikesminister Eli Yishai, som häromdagen sa att Israel "tillhör den vite mannen", ut och konstaterar att deporteringen av afrikanska invandrare är ett nationell uppdrag som ska tas på största allvar.

Som en del i detta vill landets premiärminister Benjamin Netanyahu säkerställa att det gränsstaket som håller asylsökande utanför landet färdigställs så fort som möjligt och att fångläget ska byggas till vilka illegala invandrare ska föras så fort de passerat gränsen, uppger Times of Israel

 

Läste detta idag på msn... känns ju väldigt trevligt !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0