10 största prövningarna i ett förhållande

Läste detta på msn:s förstasida ikväll.
Intressant :)
 
De 10 största prövningarna för ert förhållande

Du kanske är jättekär just nu, men kommer ert förhållande att hålla? Bra förhållanden behöver vara starka nog för att hålla när det blir lite jobbigare. Här är de 10 största prövningar ni kan gå igenom som par.

Flytta in i ny lägenhet Om ni kan packa, släpa flyttkartonger, stå ut med mäklare och/eller advokater och inte minst överleva i det nya huset tills internetuppkopplingen är fixad och fortfarande vill bo tillsammans har ni förtjänat många års lycklig samlevnad.

 

Planera bröllop Detta är lite ironiskt men man blir överraskad av hur många förhållanden som tar slut mitt i planeringen av bröllopet. Tänk på alla beslut som ska tas, bråk om gästlistan och den gnagande känslan av att den andra hälften inte gör sitt för att allt ska bli klart. Det är faktiskt otroligt att det överhuvudtaget finns folk som lyckas gifta sig efter allt detta!

 

Skaffa barn Nyblivna föräldrar ångrar sällan deras situation, men ett barnlöst liv kan verka som rena paradiset när ni inte har fått sova och är mer upptagna av att byta blöjor än att ge varandra uppmärksamhet. Ta hand om er gemensamma tid medan ni förbereder er på tiden som kommer.

 

Förlora jobbet Med det nuvarande ekonomiska läget är det inte så ovanligt att bli av med jobbet, men det gör det inte mindre svårt. Den första paniken över ekonomin, ändrade rutiner och slaget mot självkänslan är mer eller mindre oundviklig, men ett starkt förhållande kan vara en stor hjälp i denna situation.

 

En nära anhörigs död Kärleken kan hamna i andra hand när en person som står din partner nära dör. Men om du finns där för att ta hand om det praktiska och hålla om din partner när han eller hon behöver gråta kan ert förhållande i slutändan bli starkare än någonsin.

 


Sjukdom Det är sann kärlek när du fortfarande kan vara kär i din partner efter att du har sett han eller hon omgiven av snoriga näsdukar eller kräkandes i toaletten. Men har du tänkt på hur du skulle reagera vid allvarlig sjukdom?


Drog/alkohol problem Du och din partner tycker kanske om att ta ett glas ibland men kommer du ställa upp och hjälpa honom eller henne igenom ett festande som blir ett missbruk och mest verkar sorgligt? Ett missbruk kan få människor att ändra personlighet och kan leda till ett oacceptabelt beteende och brutna löften.

 

Ekonomiska problem Pengar kan inte köpa kärlek eller göra dig lycklig men de kan göra livet lite enklare. Det kan kräva ett starkt förhållande för att hitta ett sätt att trivas ihop även när ekonomin är lite tajt, medan ett hänsynslöst eller oärligt pengaspenderande är helt säkra sätt att få din partner att se rött på.

 

Brott Om din partner blir utsatt för ett brott kräver det sann kärlek och förståelse att hjälpa henne eller honom genom efterföljande trauman samt kontakt med polis och rättssystem. I en sådan situation är du viktigare än någonsin som stöd.

 

Fysisk skada Kommer du att hjälpa din partner med tidningar, filmer och praktiska saker som att bära Ica-kassen om han eller hon skadar sig och måste ta det lungt? Skulle din partner göra samma sak för dig?

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0